DRÖNARE MED KAMERA

Topplista: Bästa drönare med kamera

Söker du efter de bästa drönarna med kamera som finns att köpa, och som passar din budget? Då har du kommit rätt, vi har tagit bort gissningsleken ur ekvationen och gjort alla tester för att sammanställa den ultimata topplistan för drönare med kamera och rankat dem här för dig. Vi har också inkluderat en sektion för de bästa billiga drönarna med kamera, som passar bra för barn och nybörjare.

Om det här är första gången du tittar på drönare med kamera, så kan du kolla in avsnittet längst ner “Vanliga frågor & svar” för att lära dig mer. Scrolla annars bara ner här på sidan för att hitta din nya drönare.

Sidan uppdateras kontinuerligt.
Senast uppdaterad: 2019-09-02

DJI MAVIC 2 PROBäst i test

Bäst-i-test vinnare
Drönare i toppkvalitet
Kamera i världsklass

Läs mer här...

Djis allra senaste drönare är också deras bästa hittills, och vår bäst i test-vinnare. Mavic 2 Pro är drönaren för dig som bara nöjer dig med det bästa.

Drönaren är utrustad med en kamera från kvalitets tillverkaren Hasselblad, och är just nu den bästa kameradrönaren som du kan få tag på. Kameran tar bilder i 20 megapixlar och tillhandahåller flera bra funktioner som gör att bilderna blir i stort sätt felfria både i ljusa- och mörkare miljöer.

Hindersensorerna är också utvecklade från de tidigare Dji modellerna. Drönaren känner nämligen av hinder från fem riktningar (framåt, bakåt, nedåt, vänster, höger).
Den är även utrustad med uppgraderade versioner av Active Track, Waypoint och Point of Interest-lägen, vilket gör att du i lugn och ro kan flyga i trånga utrymmen utan att oroa dig allt för mycket för att flyga in i några objekt.

Räckvidden sträcker sig till hela 18 km, även om kontrollen som medföljer de modellerna som säljs i Europa begränsar vidden till 5 km. Detta är inget större problem då det sällan kommer vara tillfällen då du behöver flyga längre bort än detta utan att batteriet ska ta slut. Flygtiden har vi mätt upp till ungefär 30 minuter i klart och stilla väderförhållanden.

Sammanfattningsvis så sticker vi inte direkt ut hakan när vi fastslår att Dji Mavic 2 Pro är den bästa drönaren 2019. Så om du har en tillräckligt stor plånbok, och vill ha det allra bästa så är detta drönaren med kamera för dig.

Bäst pris just nu

14 590 Kr

14 688 Kr

Tillfälligt slut

14 590 Kr

17 990 Kr

inkl. smart controller

DJI MAVIC 2 ZOOM

Billigare än Mavic 2 Pro
Bra betyg i tester
Perfekt för fotografi

Läs mer här...

Mavic 2 Zoom presenterar helt nya zoomfunktioner, och själva drönaren är den samma som broderna – Dji Mavic 2 Pro. Så om du vill läsa mer om själva drönaren så kan du läsa det vi skrivit i den recensionen ovan av Mavic 2 Pro, och så går vi här igenom kameraskilnaderna på Mavic 2 Zoom.

Zoomlinsen erbjuder 2x optisk zoom och 2x digital zoom, vilket ger fotografer och filmskapare större flexibilitet när det gäller att ta sina bilder. Både Mavic 2 Pro och Zoom har avancerade spårningsegenskaper, men Zoom tar det till en ny nivå. Med hybrid autofokus förbättrar zoomen autofokushastigheten med upp till 40% bättre noggrannhet.

Om kamera är din prioritet, och du har råd med en något högre summa, så tycker vi ändå du ska välja du välja Mavic 2 Pro istället för Zoom modellen. Mavic 2 Pro är nämligen utrustad med en 20 megapixel kamera från den högkvalitativa aktören Hasselblad. Zoom-kamerans system är fortfarande av mycket professionell kvalitet dock med en 12 megapixel kamera. Du kan läsa mer om vår bedömning och jämförelse av de båda Mavic 2 modellerna i vårt blogginlägg – recension av Mavic 2 Pro och Mavic 2 Zoom.

DRÖNARE
Flygtid: 31 minuter
Vikt: 907 g
Storlek (Utfäld): 322×242×84 mm
Storlek (Ihopviks): 214×91×84 mm (Längd,Bredd,Höjd)
Räckvidd: 18km
Maxfart: 72 km/h (Sport-mode)

KAMERA

Videoupplösning: 4K Ultra HD: 3840×2160, 2.7K: 2720×1530, FHD: 1920×1080, HD: 1280×720
Megepixel: 12MP
Stillbilder (storlek): 4000×3000
Fotoformat: JPEG/DNG
Videoformat: MP4/MOV

 

Bäst pris just nu

11 990 Kr

12 390 Kr

12 390 Kr

Tillfälligt slut

12 995 Kr

Tillfälligt slut

DJI INSPIRE 2 – Bäst av alla

Bäst av alla
Används av proffs
Otrolig topphastighet

Läs mer här...

Låt oss börja med att säga att om du någonsin haft möjligheten att se den här drönaren live så har du garanterat önskat ha en själv. Med en design som gör att det ser ut som att den kommer från en Science-fictionfilm så är Inspire 2 den snabbaste, smartaste och den professionella drönaren med högst kvalitet som går att köpa.

Kort och gott kan man säga att det är inte mycket som den här drönaren inte kan göra, eller funktioner som den saknar. Den har alla de funktioner som Phantom 4 besitter men med kvaliteter optimerade för filmskapande inom den professionella filmindustrin. Topphastigheten kan mätas upp till över 90km/h, och med ett välutvecklat FPV (first person-view) så du kan följa flygningen på en skärm i realtid.

Med den här egenskapen så kan en person styra drönarens framfart medan en annan kan hantera kameran och fånga de perfekta bilderna utan att tänkta på att flyga själva drönaren.
Du kan även utan problem flyga och filma samtidigt tack vare Spotlight Pro egenskapen som innebär att du kan fästa kamerans fokus på ett objekt eller område och låta kameran automatiskt följa detta under flygningen.

Det finns tre kameraalternativ att välja på. Det billigaste alternativet är modellen som heter X4S och är en an de allra bästa kameraalternativen du kommer att hitta. Vidare finns också modellerna X5S och X7 som båda två också är helt otroliga kameror som alla filmskapare älskar.
Vår rekommendation är att läsa på mer om de olika alternativen, och se vilken som kommer passa dig bäst. Läs mer här.

Det finns mycket att säga om Inspire 2, och en utav dessa saker är priset. Det här är absolut ingen drönare som man köper att att testa på att flyga drönare, utan en drönare skapad för proffs. Detta medför också att priset är bra mycket högre än alla de andra alternativen på vår lista.
Samtidigt så är den här drönaren en utav de allra enklaste drönarna att styra, så om priset inte spelar någon roll för dig och du vill ha den allra bästa professionella drönaren som finns, så är det här vår första rekommendation till dig.

Bäst pris just nu

35 150 Kr

DJI MAVIC AIR – Mest prisvärd

Prisvärd drönare
Populär hos konsumenter
Enkel att flyga

Läs mer här...

DJI Mavic Air är en stor favorit hos oss. Det här är en kompakt drönare som är lätt att ta med sig, den ligger i en riktigt bra prisklass, samt håller hög kvalitet. Kortfattat så är det här det absolut bästa alternativet för dig som vill ha en högkvalitets drönare till en bra peng.

Drönaren kan du styra antingen via en handkontroll, eller direkt i din telefon. Vi har provat båda sätten och det fungerar mycket bra att manövrera direkt via telefonen om du har en tillräckligt stor skärm. Dock så är det viktigt att tänka på att räckvidden blir betydligt sämre genom att styra med telefonen och vi skulle uppskatta att du kan flyga ca 80 meter bort med telefonen som kontroll, medan du kan komma upp till en räckvidd ca 1 km med handkontrollen.

Flera smarta funktioner medföljer, så som hindersensorer för att undvika onödiga krascher. Du kan även ställa in att drönaren ska följa ett föremål eller personer som är i rörelse, vilket gör att filmerna blir väldigt stabila och bra.
Flygtiden har vi själva mätt upp till ca 20 minuter, vilket är väldigt bra om man jämför med liknanden drönare.

Kameran är utrustad med en på 3-axlad videostabilisering, besitter möjligheten att filma i 4K, 30 fps samt för Full HD i 120 fps. För stillbilder så tas dem med 12 megapixlar, samt möjlighet till HDR för än bättre bildkvalitet.

Sammanfattningsvis, när vi kollar på alla aspekter så finns det i dagsläget ingen bättre drönare i den här prisklassen och kan med fördel användas både av proffs och glada hobbyflygare.

DRÖNARE
Flygtid: 21 minuter
Vikt: 430 g
Storlek (Utfäld): 168×184×64 mm (Längd,Bredd,Höjd)
Räckvidd: 10km
Maxfart: 68 km/h (Sport-mode)

KAMERA
Videoupplösning: 4K Ultra HD: 3840×2160, 2.7K: 2720×1530, FHD: 1920×1080, HD: 1280×720
Stillbilder (storlek): 4:3: 4056×3040, 16:9: 4056×2280
Fotoformat: JPEG/DNG
Videoformat: MP4/MOV

Bäst pris just nu

7 790 Kr

9 479 Kr

Inkl. “Fly More Combo”

9 770 Kr

Inkl. “Fly More Combo”

DJI MAVIC PRO

Bra kamera
Lång flygtid
Smidig att flyga

Läs mer här...

DJI Mavic Pro tog filmskapande och flygfotografier till helt nya nivåer när den kom. Dess lilla storlek döljer faktiskt en ganska hög grad av komplexitet, och den är prissatt i ett intervall som gör det tillgängligt för nybörjare att testa på att flyga drönare.

Folk var inte säkra på hur DJI Mavic skulle stå upp mot DJI Phantom 4 eller Inspire 1, men om du letar efter din första professionella modell är Mavic Pro en superbärbar och kraftfull drönare som passar perfekt. DJI Mavic Pro har sensorer för hinder och , en mycket imponerande GPS för att säkerställa exakt positionering under både inomhus och utomhusflygningar.

DRÖNARE
Flygtid: 27 minuter
Vikt: 734 g
Storlek (Utfäld): 305×244×85 mm (Längd,Bredd,Höjd)
Räckvidd: 13km
Maxfart: 65 km/h (Sport-mode)

KAMERA
Videoupplösning: 4K Ultra HD: 3840×2160, 2.7K: 2720×1530, FHD: 1920×1080, HD: 1280×720
Stillbilder (storlek): 4000 x 3000
Fotoformat: JPEG/DNG
Videoformat: MP4/MOV

Bäst pris just nu

12 790 Kr

13 599 Kr

DJI SPARK – Bäst för nybörjare

Perfekt för nybörjare
Enkel att flyga
Väldigt prisvärd

Läs mer här...

En storfavorit bland konsumenter är helt klart DJI spark, och vi kan verkligen förstå varför. Det här är en drönare som har många av de fina funktionerna som de dyrare drönarna, men den kommer i en mycket lägre prisklass.

Likt många av de övriga DJI modellerna så har Spark drönaren Active track vilket innebära att den har möjlighet att följa föremål i rörelse. Du kan med kroppsrörelse styra drönaren, samt använda så kallad TapFly, vilket innebär att du kan klicka på skärmen dit du vil att drönaren ska flyga.

Du styr den enkelt via telefonen eller handkontroll. Via telefonen så är räckvidden begränsad och vi uppskattar att du kan flyga ca 80–90 meter bort (utan hinder), medan handkontrollen kan ta dig upp mot hela 2 km bort.

Kameran håller bra nivå. Dess brister lyser igenom lite i mörkare miljöer, men om du flyger i lagom fart, i klart väder så blir bilderna väldigt bra. Den är också utrustad med en 2-axlad stabilisator som hjälper till att hålla kvaliteten på bilderna.

Självklart så kan Spark inte mäta sig med de mer kostsamma DJI modellerna, och om du är ute efter en mer högkvalitativ modell för professionellt användande så rekommenderar vi att du kollar på en högre prisklass – så som Mavic 2 Pro. Men är du däremot ute efter en avancerad leksak och vill kunna ha många av de funktioner som finns på mer professionella drönare – Utan att spränga banken så kan vi absolut rekommendera DJI Spark som ett bra alternativ.

DRÖNARE
Flygtid: 16 minuter
Vikt: 300 g
Storlek (Utfäld): 143 x 143 x 55 mm  (Längd,Bredd,Höjd)
Räckvidd: 2km
Maxfart: 50 km/h

KAMERA
Videoupplösning: FHD: 1920×1080
Stillbilder (storlek): 3968×2976
Fotoformat: JPEG
Videoformat: MP4

Bäst pris just nu

5 220 Kr

Topplista: Drönare för barn & Nybörjare

Här nedan så har vi sammanställt en topplista med de drönare som är bäst för nybörjare, och även passar väldigt bra för barn som vill använda drönaren mer som en leksak. Prisklasserna här ligger ungefär mellan 500-2000 kr. Scrolla ner på sidan och hitta din nya favorit leksak.

#1 DJI RYZE TELLO

Bra för nybörjare
Lätt att flyga
Bra pris

Läs mer här...

Ryze’s Tello är en liten och lättviktig (80g) drönare som du flyger via wifi med din smartphone. Den kan flyga i upp till 13 minuter med en maxhastighet på 8m per sekund och ehar en räckvidd på upp till 100 meter. Dess inbyggda kamera ger en stabil videofilm i som du du kan i realtid via din telefon, och kan även ta 5MP stillbilder samt HD-video i bra kvallitet.

Den här drönaren är stabil och enkel att flyga med både inomhus och utomhus. Vi rekommenderar den här till nybörjare som vill testa på att flyga en enklare drönare innan man ger sig på de lite mer avancerade och betydligt dyrare varianterna som finns.

DRÖNARE
Flygtid: 13 minuter
Vikt: 80 g
Storlek: 98mm x 92.5mm x 41mm  (Längd,Bredd,Höjd)
Räckvidd: 100m
Maxfart: 8m/sek

KAMERA
Megapixels: 5 MP
Fotoformat: JPEG
Videoformat: MP4

Bäst pris just nu

990 Kr

1 079 Kr

#2 KESTREL U28

Många funktioner
Stabil i luften
Tar bra bilder

Läs mer här...

Kestrel U28 -1 är en magnifik drönare med fantastiska funktioner för att vara i den här prisklassen. Den här drönare har FPV (first person view) med kamera som live-streamar från kameran på drönaren direkt till den inbyggda LCD-skärmen på din kontroll.

Kestrel U28 -1 har stabiliseringskontroll, vilket gör att det för nybörjare är enkelt att kontrollera drönaren då den går att hålla stabil i luften för att ta tydliga bilder eller spela in videoklipp på HD-kameran.

Kameran på denna drönaren har en upplösning på 1280 x 720 och en 120 graders vidvinkelobjektiv samt en 6 axlig gimbal som är behjälplig för fotografer för att fånga bra bilder. Kort och gott så får du väldigt mycket drönare för en rimlig peng.

DRÖNARE
Flygtid: 5-7 minuter
Vikt: 52.8 g
Storlek: 165 x 156 x 64 mm  (Längd,Bredd,Höjd)
Räckvidd: 40m

KAMERA
Video: 720P (1280×720)
Fotoformat: JPEG
Videoformat: AVI

Bäst pris just nu

1 495 Kr

#2 UDI 6

Roliga funktioner
Bra hållbarhet
Bra bildkvalitet

Läs mer här...

Det här är en utav de bästa drönarna du kan köpa under 1000 kr. Den är lätt att hantera, pålitlig och extremt hållbar med sitt skyddande skal som går runt hela drönaren och ser till att den är håller även vid svårare krascher. Kameran filmar i HD med 30 fps. Det här gör att den här drönaren är en av de bästa alternativen i den här prisklassen för den som prioriterar kamerakvaliteten. Det finns dock ingen stabiliseringsfunktion vilket medför att det kan vara svårt att ta stabila bilder i vissa väder (regn och blås).

Sammanfattningsvis så skulle vi säga att den här drönaren passar utmärkt för nybörjare, men framför allt också för barn då den är väldigt tålig mot krascher. 

DRÖNARE
Flygtid: 6-8 minuter
Vikt: 346 gram
Storlek: 330 x 340 x 60 mm (Längd,Bredd,Höjd)
Räckvidd: 300m

KAMERA
Video: HD 1280×720
Fotoformat: JPEG
Megapixels: 2MP

Bäst pris just nu

690 Kr

Vanliga frågor och svar

Vi har här sammanställt vanliga frågor och svar som vi fått från er när det gäller köp av drönare med kamera. Om du inte hittar svar på just din fråga så är du varmt välkommen att kontakta oss.

Finns det ett bättre kameradrönare företag än DJI?

Inte just nu, nej. DJI är det företag som uppfann färdiga drönare med kamera. De kom ut med den ursprungliga Phantom 1 under 2013 och har sedan flera år tillbaka haft en flerårig dominans inom drönarindustrin. Det enda andra företaget som kommer nära när det gäller teknik och innovation är Parrot. DJI och Parrot är de två drönarföretagen som kommer ut med de bästa drönarna just nu.

Vilka drönare med kamera är enklast att flyga?
DJI Spark & Mavic Air är de överlägset enklaste drönarna att flyga . De har massor av automatiska funktioner som gör flygande superenkelt. Du kan flyga dem med en handkontroll eller använda din Smartphone. De har censorskydd mot hinder som fungerar inomhus. Du kan flyga den utan handkontroll genom att gestikulera med händerna. De är absolut de mest lättstyrda drönarna.

En annan drönare som är enkel att flyga är Phantom 4 Pro. Den har 360° hinder undvikande censorer så det är mycket svårt att krascha, men den höga prislappen gör att den inte tilltalar de flesta privatpersoner. Phantom 4 Pro är bättre för människor som vill ha en riktigt fantastisk kameradrönare som också råkar vara väldigt lätt att flyga.

Vilken drönare har bäst kamera?

Om du letar efter högsta kvalitet är Mavic Pro 2 den bästa kamera drönaren du kan köpa. Nästa bästa alternativet är Phantom 4 Pro och därefter Mavic Pro och Mavic air. Om du är oroad över videokvalitet, välj bara en av de fyra drönarna som nämns ovan (vilken som matchar din prisgrupp) och du blir mer än nöjd. Det finns faktiskt inga andra drönare som kommer nära vad dessa fya kan göra.

Vad händer om flyger längre än drönarens räckvidd?
Om en drönare flyger utanför dess räckvidd så kommer den automatiskt eller manuellt återgå till startläget. Det betyder att drönaren återvänder tillbaka till var den började från med hjälp av dess GPS-systemet som finns anslutet. 
Vilken drönare ska jag köpa?

Det är en svår fråga att besvara i några meningar vilken drönare just du ska köpa. Det beror nämligen helt på din egen användning av drönaren, samt vad för tidigare erfarenheter du ar av att flyga drönare. Därför rekommenderar vi att du först bestämmer dig för vad du vill använda din drönare till, och därefter så hoppas vi att någon av våra guider här kan hjälpa dig att hitta rätt. Tips på övriga guider:  Bästa drönare 2018

Hur fungerar en drönare?
Drönare är obemannade flygfarkoster (vanligtvis konfigurerade som helikoptrar). För att hålla drönaren stabil i luften så har den olika flygkontroller ombord med möjlighet att mäta rörelse och ge feedback till motorerna. Genom att kontrollera kraften på varje motor är det möjligt för drönaren att flyga i nästan vilken riktning som helst och hålla den stabil i luften.

Tex. För att lyfta uppåt så roterar alla rotorbladen snabbare vilket gör att drönaren lyfter, men för att flytta till höger roterar de vänstra rotorbladen snabbare och de högra rotorbladen långsammare, vilket gör att drönaren flyger till höger.

Vad kan drönare användas till?
Drönare har många användningsområden, men de flesta använder dem som flygkameror. Du kan fånga fantastiska videos och foton tack vare framstegen i kamerakvalitet och uppfinningen med en roterande kamera axel. Drönare används också inom många yrkesmässiga områden så som: Säkerhetsuppdrag, Brandbekämpning, Polisverksamhet, Övervakning av vilda djur, Växthantering, Strukturinspektioner, Professionell videoproduktion med mera.

Det hittas ständigt nya användningsområden för drönare. I framtiden planerar Amazon och andra företag att använda drönare för att leverera små paket hem till privatpersoner.

Hur långt kan en drönare flyga?
Varje drönare har olika kontrollsystem som angör hur långt bort den kan flygas. De flesta leksaksdrönare kan flyga mellan gå ca 10 meter till upp mot 100 meter . Kamera drönare kan nå avstånd på över 6km, och de mest avancerade drönarna kan flyga även längre än så. Den största begränsningen för en drönare med en helikopter-liknande design är batterilivslängden. Även med konsument drönare så som Phantom 4, om det inte finns någon störning, kommer du att tömma batteriet långt innan drönaren förlorar sin anslutning. Vi har flugit Phantom 4 så långt som 4km bort innan vi behövde återvända hem till basen.
Hur högt kan (och får) en drönare flyga?
Leksaksdrönare är begränsade av radiosignalstyrkan och kan därför inte flyga högre än cirka 90. Kameradrönare (specifikt drönare från DJI) kan flyga upp till 450 meter över marken, men den lagliga höjdgränsen för drönare i Sverige är 120 meter över marken. Om du befinner dig i ett land där du kan gå högre, kan vissa drönare mer avancerade drönare nå upp till hela 3000 meters höjd.
Hur mycket kostar en drönare?

Det finns många olika typer av drönare tillgängliga idag och därmed ett väldigt brett kostnadsspann. Den generella kostnaden för en leksaksdrönare varierar från ca 200 kr till 2000 kr.  -drönare med kamera börjar på ungefär 3000 kr och går upp därifrån. DJI Mavic Air som är en av de bästa drönaren vi har testat säljs för under 10 000 kr i dagsläget. Professionella drönarpiloter spenderar tiotusentals kronor för att få bästa bildkvalitet och flygtid.

Vilka lagar gäller för drönare?
Det finns en del lagar och regler som förare av en drönare måste förhålla sig till. Vår rekommendation är att du kollar på Transportstyrelsens hemsida för att hålla dig uppdaterad om vad som gäller.