DJI Mavic 2 Pro och Mavic 2 Zoom – Recension

DJI MAVIC 2 PRO – Bäst pris just nu

14 790 Kr

14 890 Kr

DJI MAVIC 2 ZOOM – Bäst pris just nu

12 290 Kr

12 290 Kr

Mavic 2 Pro vs. Mavic 2 Zoom

Vi har haft möjligheten att testa de två nya drönarmodellerna från DJI – Mavic 2 Pro och brodern Mavic 2 Zoom. Båda modeller levererar stora förbättringar från den första generationens Mavic Pro, med förbättrad prestanda, kameran är än vassare och mer intelligenta funktioner hjälper till att producera riktigt högklassiga 4K-videos och HDR-bilder från vilken vinkel som helst.

 

DJI Mavic 2 Pro

Det är på många sätt som Mavic 2 Pro är ett steg upp från modellerna Mavic Pro, Pro Platinum och de andra Air modellerna. Förbättringarna inkluderar ett mer avancerat kamerasystem, ett helt uppgraderat kontroll system och andra smarta funktioner som underlättar för dig som pilot.

Bättre batteritid – Även om det inte är någon revolutionerande förändring på batteriteknologin, så är det fortfarande positivt att se ett effektivare batteri som medför att flygtiden är upp mot 31 minuter jämfört med 27 minuter som det är på de tidigare  DJI Mavic modellerna.

Kamera – Utrustad med CMOS Hasselblad kamera, vilket innebär att man verkligen tar kamerakvaliteten till en helt ny nivå. Kamera erbjuder 20 megapixel fotografering med förbättrad HDR och färgkänslighet. Du får i princip kamerakvalitet likt den på DJI Phantom 4 Pro men i en mindre Mavic modell – Det är det bästa av två världar helt enkelt.

Hinderavkänning – Jämfört med DJI Mavic Pro, som har två  sensorer (framsidan och under) på drönaren, så har nu DJI Mavic 2 Pro hinderavkännings sensorer i hela 5 riktningar (framåt, bakåt, nedåt, vänster, höger) vilket vi ser som en väldigt stor förbättring.

Bättre flygkontroll – Drönaren kommer också med förbättrade verisioner och uppgraderingar av Active Track, waypoint och Point of Interest-lägen vilket gör att flygkontrollen ökar än mer.

DJI Mavic 2 Zoom

Mavic 2 Zoom delar samma gryma funktoner som  Mavic 2 Pro – samma förbättringar i mer exakt och säkrare flygkontroll, ett effektivare och tystare system. Men det finns två stora skillnader:

Kameran – det 24mm-48mm zoomobjektivet erbjuder 2x optisk zoom och 2x digital zoom, vilket ger fotografer och filmskapare större flexibilitet när det gäller att ta inzoomade kvalitetsbilder.

QuickShot läge – vi såg detta smarta flygläget i DJI Mavic Air, men det faktiskt fått en ännu bättre uppgradering. Inte bara får vi de roliga och kameralägena så som Dronie, Circle, Helix, Rocket, Boomerang och Asteroid, men vi får också ett nytt och trevligt Dolly Zoom-läge som vi verkligen uppskattade när vi testade den här drönaren.

Så vad mer skiljer Mavic 2 Pro & Mavic 2 Zoom ?

Båda modellerna väger lätt, men Mavic 2 Zoom är lite lättare med sina 905 gram mot Mavic 2 Pro drygt 907 gram. Båda är väldigt portabla likt de andra vikbara Mavic modellerna.

Så vilken drönare av Mavic 2 Pro och Mavic 2 Zoom ska man köpa?
Det som det i vår bedömning kommer ner till är den komplexitet av bilder som du vill skapa.  Zoomens imponerande lins kommer att ge dig en ny vinkel till din kreativa fotograferande. Och QuickShot-lägena är roliga att leka med för den kreativa typen.

Om kamera kvalitet är din högsta prioritering däremot så skulle vi dremot rekommendera Pro modellen, då den med sin 20 megapixel Hasselband kamera tar oslagbara bilder och filmar i allra högsta kvalitet.

Sammanfattningsvis så kan vi garantera att du kommer att vara nöjd med vilken av de båda modellerna du än väljer att införskaffa. Med hänsyn till ovan skillnader på de bägge modellerna så är det bara viktigt att du själv bestämmer dig för vad som är av högsta prioritet för dig, och därefter går på den av de två modellerna som passar ditt behov bäst.

Har du frågor till oss så är du varmt välkommen att kontakta oss.